latinica  ћирилица
19/09/2021 |  08:47 ⇒ 08:49 | Аутор: РТРС

Промјенљиво облачно, крајем дана киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно, а крајем дана очекују се локални пљускови и грмљавина.

Током прије поднева биће промјенљиво до претежно облачно, а мјестимично је могућа слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према вечери се очекује јаче наоблачење са запада уз кишу и пљускове, који ће обилнији бити на сјеверу и сјеверозападу. Током предстојеће ноћи падавине ће захватити и централне и јужне крајеве, а понегдје ће бити и грмљавине.

Највиша дневна температура ваздуха од 19 до 26 степени Целзијусових.

Вјетар слаб у Херцеговини и западним крајевима југозападни, а у остатку земље сјеверозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Градишка и Хан Пијесак девет, Нови Град 10, Бањалука, Приједор и Тузла 11, Мркоњић Град, Бихаћ, Добој, Соколац и Калиновик 12, Рибник и Бијељина 13, Гацко, Мраковица, Сарајево и Зеница 14, Вишеград, Рудо и Билећа 15, Фоча 16, Требиње 17, Мостар 19, те Неум 20 степени Целзијусових.

Најобилније падавине у протекла 24 часа биле су у Фочи гдје је регистровано 20,2 литра по метру квадратном, односно Калиновику 17.