latinica  ћирилица
19/09/2021 |  10:40 ⇒ 10:50 | Аутор: РТРС

Дерајић: Добром организацијом све се може постићи (ВИДЕО)

Бојан Дерајић из села Бранешци код Челинца исписао је нову страницу историје Електротехничког факултета у Бањалуци. Постао је други студент у скоро шест деценија постојања ове високошколске установе са све и једном десетком у индексу.
Бојан Дерајић - Фото: РТРС
Бојан ДерајићФото: РТРС

Дерајич је одувијек знао да ће студирати Електротехнику. Из жеље да стекне што више знања из различитих дисциплина, након електроенергетског смјера у средњој школи, на факултету се одлучио за смјер аутоматику.

- Један од фокуса аутоматике јесте роботика. Ту, такође, спада и индустријска аутоматизацијаи све те неке области обухватају и неке друге области, као што је електротехника, рачунарство, дио телекомуникација, енергетике и свега! И има такође доста примијењене математике и примијењене физике! - рекао је Дерајић за РТРС.

Бојан каже да се све може постићи добром организацијом, па ни дружења и склапања нових пријатељстава у студентском дому, гдје је боравио и учио, није мањкало.

На његову велику радост остаје да ради на матичном факултету у својству асистента на Катедри за аутоматику али и да се даље школује.