latinica  ћирилица
19/09/2021 |  16:11 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Посланици СНСД неће присуствовати сутрашњој сједници ПД ПС БиХ

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да посланици ове странке неће учествовати на сутрашњој сједници овог дома јер, сходно закључцима Народне скупштине Републике Српске, нису стечени услови да се одлучује у парламенту БиХ.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Бурсаћева је у изјави Срни рекла да би био бесмислен одлазак посланика на сутрашњу сједницу Представничког дома и да тамо "глуме рад".

- Неко у овој земљи мора да схвати да се парламент, ако је заиста мјесто у којем се доносе закони, мора јасно изјаснити да је потпуно неприхватљива досадашња пракса, а посебно случај наметања закона - нагласила је Новаковић-Бурсаћ.

Коментаришући изјаву предсједника СДС-а Мирка Шаровића који тврди да не постоји никакав заједнички формални договор парламентарних странака из Републике Српске о неучествовању на сутрашњем заједању Представничког дома, Бурсаћева је рекла да посланици других посланичких група и клубова имају право да одлуче у којем формату да учествују, односно не учествују у раду парламента БиХ.

 - Међутим, суштина је да није добро да се ми понашамо различито на нивоу заједничких органа јер то онда шаље неке поруке које од нас јавност у Републици Српској не очекује. Јавност Српске очекује да дјелујемо јединствено и да се придржавамо ставова Народне скупштине Републике Српске - истакла је Новаковић - Бурсаћ.

Она је указала да су представници из Српске у заједничким органима изабрани да штите интересе Републике Српске.

- Сматрамо да су наше реакције изнуђене на бесправно дјеловање високог представника и мислим да морамо наћи начина да у том ставу издржимо како бисмо онемогућили штетне одлуке по Републику Српску - истакла је Новаковић - Бурсаћ.