latinica  ћирилица
19/09/2021 |  17:31 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Стевандић: Не желимо да својим учешћем дамо легалитет

Шеф Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић рекао је да посланици овог клуба сутра неће учествовати на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, како не би имала легалитет.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Нећемо дозволити да својим учешћем дамо легалитет Парламентарној скупштини, све док се не ријеше ствари које смо покренули у Народној скупштини Српске - рекао је Стевандић за Срну.

Коментаришући став предсједника СДС-а Мирка Шаровића да нико не може да говори у име свих парламентарних странка, Стевандић је рекао да није ни он говорио ни у чије има, када је шефове клубова и странака из Републике Српске заступљене у Парламентарној скупштини БиХ позвао на састанак.

- Ни ја нисам говорио ни у чије име, а за оно што сматрам да је природно и изнад свих наших различитих мишљења - да сутра сједнемо и договоримо се око учешћа на сједници - рекао је Стевандић, који је и предсједник Уједињене Српске.

Он сматра да нема разлога да се тај састанак не одржи.

- Нисмо у рату и нисмо пуцали једне на друге. Имамо различите погледе на политику, али постоје ствари у којима ми немамо никакве разлике и мислим да око тих ствари не треба да правимо велику причу - рекао је Стевандић.

Он вјерује да ће састанак сутра бити одржан.

- Дубоко вјерујем да ћемо сјести заједно и поразговарати, те имати колико толико сагласност за оно што је у вези са закључцима које смо донијели у Народној скупштини и шта смо потписали, а за све друго и не очекујем да се договоримо - рекао је Стевандић.

Стевандић је у петак, 17. септембра, позвао шефове клубова и странака из Републике Српске заступљене у Парламентарној скупштини БиХ, да одрже заједничку конференцију за новинаре пред одржавање сједнице овог парламента, која је заказана за сутра.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је јуче да нико од Срба у понедјељак, 20. септембра, неће ићи на сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић тврди да не постоји никакав заједнички формални договор парламентарних странака из Републике Српске о неучешћу на сутрашњем заједању Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.