latinica  ћирилица
20/09/2021 |  08:38 ⇒ 08:55 | Аутор: РТС

Специјалне јединице РОСУ на Јарињу и Брњаку; КПС обавијестио да ће таблице бити одузимане (ВИДЕО)

Полицијске снаге самопроглашеног Косова обавијестиле су полицију на административном прелазу Јариње да ће таблице са ознакама са сјевера Косова бити одузимане, а да ће возила са ознакама из централне Србије морати да узимају пробне ознаке и да плаћају осигурање, јавља РТС.

Специјалне јединице РОСУ распоређене су од јутрос на два административна прелаза – Јарињу и Брњаку.

Око 20 возила специјалне јединице Росу, од чега више од 10 блинидираних, распоређено је јутрос на Јарињу и Брњаку.

Како Косово онлајн сазнаје још два блиндирана возила са припадницима РОСУ налазе се и на магистралном путу Лепосавић–Косовска Митровица, код скретања за манастир Бањска.

Потпредсједник Српске листе Игор Симић Симић рекао је за ТВ Пинк да су грађани са сјевера КиМ узнемирени овом, како каже, демонстрацијом силе.

Симић је апеловао на грађане да остану уздржани и не насједају на провокације иако је у питању, како је истакао, брутално кршење Споразума о слободи кретања и Бриселског споразума.

Десетак контејнера припадници полиције поставили су јуче у близини административног пункта Јариње, без образложења чему ће служити и шта је повод њиховог довожења.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и власти у Приштини планирају да почну да скидају српске регистарске таблице на административним прелазима и замјењују их такозваним привременим приштинским пробним ознакама.