latinica  ћирилица
20/09/2021 |  09:13 ⇒ 09:23 | Аутор: Б92

Три серије побрале ЕМИ награде, један наслов донио Нетфликсу највећу досад

Драма The Crown и комедија Ted Lasso освојиле су у недјељу главне телевизијске награде ЕМИ док је The Queen's Gambit проглашена најбољом минисеријом.

Побjедом у најбољој драмској серији с насловом The Crown Нетфликсу је додијељена највећа награда до сада, док је Apple TV+ ушао у прву лигу стриминга побједом за хумористичну серију Ted Lasso.

Ни Нетфликс ни Apple TV+ раније нису освојили ЕМИ за најбољу комедију или најбољу драмску серију.

Оливиа Колман и Џош О'Конор из The Crown освојили су телевизијске награде ЕМИ за драмске глумце.

Колман и О'Коннор, који су глумили краљицу Елизабету и принца Чарлса у раскошној саги о британској краљевској породици, проглашени су најбољим драмским глумцем и глумицом.

Кејт Винслет проглашена је најбољом глумицом као проблематична детективка у ограниченој серији Mare of Easttown, док је Јуан Мекгрегор побиједио с улогом модног дизајнера у минисерији Халстон.

Након сезоне која се фокусирала на несрећан брак принца Чарлса и принцезе Диане, The Crown је донијела и побједе за споредне глумце Gillian Anderson као бивше британске премијерке Маргарет Тачер и Тобиаса Мензиеса као покојног принца Филипа, али и за текст и режију.

Џејсон Судеикис, звијезда и сукреатор филма Ted Lasso, проглашен је најбољим глумцем у комедији, а Хана Вадингам и Брет Голдштајн најбољим споредним улогама.

Џеан Смарт доживјела је овације када је проглашена најбољом комичном глумицом у ТВ серији Hacks, која говори о стенд-уп комичарки.

Забринутост због делта варијанте коронавируса натјерала је недјељну церемонију да се пресели у шатор у центру Лос Анђелеса са смањеним пописом гостију и обвезним вакцинисањем и тестирањем.