latinica  ћирилица
20/09/2021 |  12:06 ⇒ 12:06 | Аутор: СРНА

Петковић: Српски народ неће нијемо посматрати шта се дешава на сјеверу Космета

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је предсједнику Владе самопроглашеног Косова Аљбину Куртију да српски народ неће нијемо посматрати оно што се дешава, јер се укидањем српских таблица укида и живот на сјеверу Косова и Метохије.
Петар Петковић - Фото: Facebook
Петар ПетковићФото: Facebook

- Ријеч је о возилима која између осталог треба да возе наше болеснике, треба да превозе нашу дјецу, основне животне намирнице - рекао је Петковић.

Он је оцијенио скандалозним понашање Куртија да од раног јутра шаље до зуба наоружане специјалне јединице Росу, са више од 20 оклопних возила, на административне прелазе Јариње и Брњак како би се кренуло са одузимањем и скидањем српских таблица.

Петковић је нагласио да Бриселски споразум није шведски сто са којег Албанци могу да узимају оно што им одговара, а да не поштују оно што им не одговара.

- Или ће се тај споразум поштовати или га неће бити - изјавио је Петковић за Танјуг.

Велики број незадовољних грађана блокирао је административни прелаз Јариње на путу Лепосавић-Рашка из оба смјера због одлуке Приштине да не дозволи улазак на Косово и Метохију возилима са регистарским ознакама градова из централне Србије.

Претходно су специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова Росу распоређене на административним прелазима са централном Србијом - Јарињу и Брњаку