latinica  ћирилица
20/09/2021 |  12:38 ⇒ 12:40 | Аутор: РТРС

Фонд ПИО: Позив за достављање потврде о редовном школовању

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске позвао је кориснике породичне пензије да у току септембра и октобра доставе потврде о редовном школовању за дјецу кориснике породичне пензије.
Фонд ПИО - Фото: РТРС
Фонд ПИОФото: РТРС

За дјецу у средњој школи, старости од 15 до 19 година, којих међу корисницима има 1.148, потврду о редовном школовању потребно је доставити најкасније до четвртка, 23. септембра.

За дјецу кориснике породичне пензије који су студенти, старосне доби од 19 до 26 година, а има их 1.798, потврду о редовном школовању потребно је доставити до 22. октобра.

Фонд је најавио да ће позив за достављање школске потврде за студенте поновити и у октобру.

Школску потврду треба доставити у најближу пословницу Фонда за кориснике са пребивалиштем у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу фонда, како би се исплата породичне пензије могла наставити редовно и без прекида.

О обавези достављања потврде о редовном школовању Фонд кориснике обавјештава и путем писане поруке на чеку приликом исплате пензије за август и септембар.

Фонд ПИО, у оквиру законског поступања, за достављене школске потврде задржава право да код школе или факултета изврши провјеру исправности тог документа.

Из Фонда наводе да ће недостављање потврде о редовном школовању у року представити да се дијете које је корисник породичне пензије више не налази на редовном школовању и у том случају се исплата пензије обуставља.