latinica  ћирилица
20/09/2021 |  12:43 ⇒ 12:43 | Аутор: Агенције

Станковић: Коректан дерби, нико није срећан због ремија

Тренер фудбалера Црвен звезде Дејан Станковић изјавио је да је задовољан неријешеним резултатом 165. вјечитог дербија против Партизана (1:1) и додао да неријешан резултат никоме није био у интересу.
Дејан Станковић (фото: crvenazvezdafk.com) -
Дејан Станковић (фото: crvenazvezdafk.com)

Стратег црвено-бијелих је честитао "вјечитим"супарницима на коректној игри, укратко прокоментарисао меч и констатовао да нико није срећан због неријешеног резултата али да је меч био добар.

- Дерби као и сваки други, не знаш како ће контрола утакмице ићи. Имали смо једну или двије шансе, имали смо контролу, нисам осјећао проблем. Гол је дошао изненадно, нисмо очекивали, послије ланца грешака. Детаљи одлучују дерби. Друго полувријеме, лошији старт, имали смо пех, направили смо измјену. Павков и Бен нису играли. Лазетић је ушао, тако смо наставили. Сви су чекали прави моменат. Честитам нашој дјеци, да сам имао још дјеце, још бих их убацивао. Коректан дерби, више карактера у преломним детаљима. Успјели смо да окренемо и изједначимо - рекао је Станковић на конференцији за медије.

Звездин тренер додао је да се у игри црвено-бијелих осјећа умор, али да се мора наставити са побједама.

- Могао бих да припишем умор, утакмица је била захтјевна. Много смо се потрошили физички и емотивно. Љетњи ритам је био паклен, иде се даље. За пар дана се игра утакмица са Вождовцем код куће, затим Нови Пазар. Има још доста да се игра. Задовољан сам ремијем. Увијек сам реалан и искрен, како су ствари текле, нико није срећан. Сигурно не могу да коментаришем суђење, идемо даље - закључио је Станковић.

Тренер Звезде је посебно захвалио навијачима на сјајној подршци током меча.

- Заједно са нама и навијачи су вјеровали, давали нам вјетар у леђа, појачавали навијање и пјевање. Без њих нема нас. Честитке вјечитом ривалу на фер и коректној борби. Треба имати карактер, морамо мало да ојачамо у дуелима, дугој лопти, што они доста добро раде. Идемо даље, хвала свима, већ за пар дана нас очекује наредна утакмица, овај дерби иде у историју, а ми идемо да пишемо нову -  закључио је Станковић.

Капитен Милан Борјан је посебно истакао игру младих играча и њихов допринос.

- Феноменални су били. Врхунски приступ и посао који је одрађен на сјајан начин. Одушевљен сам Ераковићем, ту је и мали Станић који је ушао, па и Лазетић који се борио. Види се да фали искуства, али су одрадили одличан посао и то је крунисано голом, та борба и залагање. Само треба да наставе да раде у том маниру, а од свих у клубу имају максималну подршку - закључио је Борјан.