latinica  ћирилица
20/09/2021 |  13:47 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Додик: Поштујемо одлуке Народне скупштине Републике Српске (ВИДЕО)

На данашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ нема представника из Републике Српске, сходно одлукама Народне скупштине Српске, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.
Милорад Додик (Фото: Танјуг) - Фото: ТАНЈУГ
Милорад Додик (Фото: Танјуг)Фото: ТАНЈУГ

- Није никаква блокада у питању већ спровођење одлука Народне скупштине Републике Српске, а у доношењу ових одлука учествовале су све парламентарне партије у Републици Српској - додао је Додик, коментаришићи неучествовање Срба на данашњој сједници Представничког дома.

Додик је поздравио ову манифестацију заједништва и јединства.

Он је напоменуо да се подразумијева да свака партија одлучује за себе, те да никада није имао намјеру да говори у нечије име, па ни у име партије Мирка Шаровића.

- Наша је воља да ли ћемо одлучивати или нећемо, те да ли нам се нешто свиђа или не. Нигдје на свијету се не прописује да посланици обавезно морају да гласају - рекао је Додик.

Додик очекује да буде заказана и сљедећа сједница Предсједништва, која је била обавезна да се закаже 15 дана након претходне.

- То вријеме је прошло, што говори да је опет ријеч о некој манипулацији. Окривљује се Додик што не ради, а онај ко треба да закаже, не заказује сједницу, али ми смо нешто криви - рекао је Додик.