latinica  ћирилица
20/09/2021 |  13:48 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Разговарано о економским темама и даљој сарадњи

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са представницима Свјетске банке о актуелним економским темама и наставку сарадње на реализацији пројеката које подржава ова међународна финансијска институција.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је овом приликом изразио задовољство подршком коју је Свјетска банка пружила БиХ током пандемије вируса корона, као и наставком сарадње на пројектима чији је циљ подршка опоравку привреде, саопштено је из Савјета министара.

Током састанка, коме су присуствовали директор за стратегије и операције за регион Европе и Централне Азије Сјаоћинг Ју, регионални директор за западни Балкан Линда ван Гелгер и шеф Канцеларије Свјетске банке у БиХ Кристофер Гилберт Шелдон, размијењена су мишљења о приоритетима који ће се наћи у новом оквиру партнерства за наредни четворогодишњи период између БиХ и Свјетске банке.

У том свјетлу, заједнички је указано на потребу наставка реализације активности на спровођењу актуелних пројеката, те наставка разговора о пружању стратешке подршке у областима значајним за унапређење области инфраструктуре, здравства, управљања јавним ресурсима и животне средине.