latinica  ћирилица
20/09/2021 |  14:50 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Арлов честитао Дан општине Грачаница и пружио подршку Србима на КиМ

Поводом обиљежавања Дана општине Грачаница, сутра 21. септембра, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов упутио је честитку руководству и грађанима ове општине.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

- Руководству и грађанима општине Грачаница срећан Дан општине који прослављате сутра 21, септембра на Малу Госпојину један од великих празника и слава Српске Православне Цркве. Прослављате га поносно и храбро у необичним и тешким околностима који вас притискају већ више од двије деценије. Желим вама и грађанима, српском народу просперитет, нормалан и миран живот, већи наталитет и да чувате вашу Грачаницу и једну од највећих наших светиња манастир Грачаницу. Поносан сам што сам увијек са вама и знајте да ће увијек у наредним годинама ваша дјеца бити радо дочекана од Одбора и Републике Српске - наводи у саопштењу Арлов.

Српском народу на КиМ упутио је подршку за, како каже, оправдан демократски бунт, али  и за мирно, демократско и политики рјешавање новонастале кризе увођења реципроцитета регистарских таблица које је Приштина почела данас примјењивати на прелазима Јариње и Брњак.

- Било је за очекивати да ће Приштина примијенити и ту врсту пресије да покаже своје дјеловање на простору читавог Космета. Али сигурно није била потребна оволика демонстрација силе која изазива оправдан немир код вас који сви разумијемо и бринемо за вас. Рјешавање питања регистарских таблица је правно, цивилно и цивилизовано питање које се треба рјешавати у нормалним цивилним пословима а не никако специјалним јединицама и силом - наводи Арлов.