latinica  ћирилица
20/09/2021 |  15:12 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

Додик: Муслимани преузимају правосуђе (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да муслимани у БиХ преузимају правосуђе и да је доказ тој тврдњи чињеница да је на мјесто предсједника Виског судског и тужилачког савјета БиХ доведен човјек из овог народа.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је истакао да сви у БиХ знају, а поготово у Сарајеву, да се жели од судског процесуирања спасити Осман Мехмедагић Осмица /директор Обавјештајно безбједносне агенције БиХ.

- Осмица не испуњава елементарне законске услове, а то је да има високу стручну спрему за обављање овако важног посла. И сада ми треба да будемо блесави и да кажемо то је уреду - рекао је Додик на конференцији за новинаре.

Он је истакао да и дисциплинским постпуцима у правосуђу руководе муслимани.

- Опште је безакоње и страх, а све то ради ОБА. Процесима у правосуђу управљају службеници Амбасаде САД у БиХ што је неприхватљиво. Суочио сам се прије прошлих избора за чињеницом да је други или трећи човјек Амбасаде САД у БиХ тражио од правосуђа да по сваку цијену будем процесуиран. Шта ће нама такви људи овдје, јер се поставља питање како затворити некога за кога нема доказа. Сада се жели српски и хрватски кадар затворити како би биле спроведене њихове политичке идеје - закључио је Додик.