latinica  ћирилица
20/09/2021 |  15:50 ⇒ 16:47 | Аутор: РТРС

Уговор за изградњу вјетроелектране Хргуд

Делегација МХ Електропривреда Републике Српске на челу са извршним директором за инвестиције и развој Јовицом Влатковићем потписала је са "GOPA Intec International energy Consultants" уговор за ПИК консултанта за израду пројектне документације и надзора на изградњи вјетроелектране Хргуд.
Делегација МХ Електропривреда Републике и Јовица Влатковић потписала је Уговор са њемачком „GOPA Intec International energy Consultants“ - Фото: РТРС
Делегација МХ Електропривреда Републике и Јовица Влатковић потписала је Уговор са њемачком „GOPA Intec International energy Consultants“Фото: РТРС

У наредном периоду слиједи припрема тендерске документације за изградњу прве вјетроелектране у Српској инсталисане снаге 48 MW и просјечне годишње производње 126 GWx.

Вриједност пројекта је 64,285 милиона еура, од чега је 60 милиона обезбиједила њемачка KFW банка, а остатак је из властитих средстава.

Ово је значајан искорак у производњи електричне енергије из обновљивих извора, а Електропривреда Републике Српске опредјељена је да у наредном периоду изгради објекте из обновљивих извора инсталисане снаге 1.000 МWх.