latinica  ћирилица
20/09/2021 |  18:35 ⇒ 18:56 | Аутор: СРНА

Формирана два предмета у вези са незаконитим снимањем

Тужилаштво БиХ је саопштило да је на основу пријава формирало два предмета, која су дата у рад поступајућим тужиоцима у Посебном одјељењу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију у вези са незаконито снимљеним разговором генералног директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића и главног тужиоца БиХ Гордане Тадић.

- Поводом више медијских упита о активностима Тужилаштва БиХ, а у вези појављивања незаконито снимљеног снимка састанка Тадићеве, можемо потврдити да је Тужилаштво БиХ запримило двије кривичне пријаве, против директора ОБА БиХ, због више кривичних дјела, између осталог, злоупотребе положаја или овлаштења, ометања правосуђа, уцјене и других незаконитих поступања наведено је у саопштењу.

У саопштењу да истиче да се у пријавама наводе и незаконитости кориштења финансијских средстава агенције, као и незаконито поступање и предузимање мјера и радњи праћења и надзора према појединим лицима.

- Такође, у оквиру предмета, Тужилаштво БиХ ће са партнерским институцијама, предузети све потребне активности, на расвјетљавању свих околности наведеног догађаја, те извршити провјере навода из пријаве - додаје се у саопштењу.

У федералним медијима појавио се 40-минутни тонски снимак састанка Мехмедагића и Тадићеве.

Из ОБА је саопштено да је покренута процедура вјештачења незаконито снимљеног разговора између Мехмедагића и Тадићеве, како би се утврдило ко је снимао њихов састанак.