latinica  ћирилица
20/09/2021 |  19:03 ⇒ 19:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Од сутра привремене таблице и у центрима за регистрацију возила на КиМ

Грађани на Косову и Метохији од сутра 21. септембра могу да преузму привремене таблице у свим центрима за регистрацију возила, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова привремених приштинских институција.

У саопштењу се напомиње да грађани који на излазу из КиМ иду ка централној Србији могу да користе српске таблице, али да на улазу и у саобраћају унутар КиМ морају да користе привремене таблице "РКС", преноси Коссев.

- У циљу наставка информисања јавности и истовременог омогућавања слободног кретања грађана, након истека споразума од 14. септембра 2016. године, обавјештавамо грађане да поред могућности преузимања привремених таблица Републике Косово на свим граничним прелазима, од сутра у подне таблице могу преузети и у свим центрима за регистрацију возила у Републици Косово - навео је МУП самопроглашеног Косова.

На прелазима Јариње, Брњак као и на Мердару од јутрос је почела примјена реципрочних мјера владе у Приштини за аутомобиле са српским регистарским ознакама који улазе на Косово.

Возачи су том одлуком приморани да са аутомобила скину регистарске ознаке Републике Србије и поставе привремене "РКС" таблице које коштају пет евра и важе два мјесеца.