latinica  ћирилица
20/09/2021 |  19:09 ⇒ 21:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: У овом тренутку не видим смисао дијалога

Србија увијек мора да буде спремна да разговара и да иде на дијалог, рекао је предсједник Србије Александар Вучић, али је навео и да у овом тренутку не види смисао дијалога.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Одговарајући на питање да ли би био спреман да настави разговоре послије оваквих потеза Приштине, Вучић каже да Србија увијек мора да буде спремна да разговара, и да у најтежим условима и у најтежим околностима мора да буде спремна на разговоре и дијалог.

- Смисао дијалога у овом тренутку не видим. Не видим зато што неко није објаснио човјеку да оно што, како ми кажемо ентитет или покрајина, они кажу земља или држава, потпише да то мора да се поштујете. То има снагу међународно правног споразума које је потписан под покровитељством ЕУ - рекао је Вучић и додао како приштинска страна, каже да "то није било легитимно руководство у Приштини".

- Ви то мртви озбиљни морате да слушате...Неко вам каже, оно што ми се не свиђа то нећу да спроведем у дјело, а оно што ми се свиђа то ћу да проводим на силу и то погрешно тумачећи. Или како ја хоћу. Ако неко може да ми објасни како је могуће и гдје је ту било каква правда и логика, волио бих да чујем - рекао је Вучић.

Сигуран сам да ни Лајчак ни Борељ нису утицали на одлуку Приштине

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је сигуран да ни специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак ни европски комесар за проширење Жозеп Борељ нису утицали на одлуку Приштине да пошаље специјалне јединице на сјевер, као и да је сигуран да нису срећни због тога, али да не знају шта ће јавно рећи.

- Вјероватно ће рећи да нису срећни због понашана обију страна - рекао је Вучић одговарајући на новинарско питање да ли има сазнања ко је Приштини дао инструкције да крене у акцију.

Вучић је казао и да би Приштина жељела да Београд крене против западног свијета да би се представили као његови браниоци, али да је Србија бранилац истине и да ће ако треба да каже нешто западном свијету то и учинити.