latinica  ћирилица
20/09/2021 |  19:43 | Аутор: РТРС

Бањалучка представа "Странци у ноћи" гостује у Нишу

Представа "Странци у ноћи" Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке гостује на сцени Народног позоришта Ниш, у понедељак 27. септембра, у оквиру манифестације Дани Српске у Србији.
Представа "Странци у ноћи" (Фото: np.rs.ba) -
Представа "Странци у ноћи" (Фото: np.rs.ba)

Аутор комада је Ана Ђорђевић, а Слађана Килибарда потписује адаптацију драмског текста и режију представе. Писана је по мотивима вишеструко награђиваног италијанског филма "Потпуни странци".

- "Странци у ноћи" нису само пуки приказ утицаја развоја технологије (у конкретном случају мобилних телефона и друштвених мрежа) на међуљудске односе. Они су минуциозни портрет огољености и самоће данашњег модерног свијета. Са партнером или соло, са потомством или без њега, љубав као исконска потреба за припадањем, модерном човјеку постаје терен исклизнућа. Страх од искреног припадања претвара се у страх од живота као таквог. Зато је лакше навући маску и бити неко други, отпоран, нерањив и свемогућ - рекла је редитељка Слађана Килибарда.

У представи играју Слађана Зрнић, Николина Фригановић, Миљка Брђанин, Борис Шавија, Жељко Еркић, Владимир Ђорђевић, Рок Радиша и Софија Ристић.