latinica  ћирилица
20/09/2021 |  21:14 ⇒ 21/09/2021 | 09:47 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Бањалука захтијева посвећеност, није заслужила играрије

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Бањалука велики ресурсни центар Српске и да захтијева велику посвећеност, те да не заслужује играрије које прави њен градоначелник Драшко Станивуковић.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је истакла да су овом граду потребни озбиљни политичари, а не градоначелник који се "воза на неким тротинетима и прави какве смијурије".

- Вечерас сам на медијима могла видјети шта он ради - стане на тротинет, возика се унаоколо и пушта неке звуке. Ако сте градоначелник, треба да се латите неког посла и да обиђете све и једну мјесну заједницу, да евидентирате шта су то потребе грађана, морате да разговарате са скупштинском већином и да видите шта су приоритети, на који начин да усвојите оно што је важно - рекла је она у Бањалуци.

Говорећи о кривичној пријави коју је Станивуковић најавио против ње због, како је рекао, говора мржње, предсједница Српске је истакла да је "њега повриједило то што је неспособан, недорастао да води овај град".

- Немам ништа против тога да су грађани ти који треба да изаберу. Они су изабрали, али ја имам право да кажем да је градска власт апсолутно неспособна. Они живе у некој сфери играрија и не баве се ничим озбиљним у овом граду - рекла је она.

Предсједница је поновила да је Станивуковић недорастао да обавља функцију градоначелника, јер није способан, те да није тачно да је тиме увриједила Бањалучане, као што он каже, или да је то језик мржње.

- То није језик мржње, него сурова реалност у коју живимо - истакла је предсједница Цвијановић, која је и потпредсједница СНСД-а.

Станивуковић је најавио тужбу и против предсједника Градског одбора СНСД-а Владе Ђајића, због како каже, клевете.

Коментаришући пријаву, Ђајић је рекао да Бањалука у овом тренутку нема градоначелника јер Станивуковић не ради свој посао, додајући да једва чека да дође на суд и докаже своје ријечи.