latinica  ћирилица
21/09/2021 |  07:50 ⇒ 08:19 | Аутор: СРНА

Смањена видљивoст због магле

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ смањена је видљивост због јутарње магле на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове.
магла - Фото: ТАНЈУГ
маглаФото: ТАНЈУГ

На путевима који пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују возачима максимално опрезну и спорију вожњу и напомињу да је на путевима на којима се изводе радови обавезно поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Због минерских радова данас ће бити привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Лукавица-Пале, у мјесту Требевић, у времену од 16.00 до 17.00 часова, у трајању од два пута по пет до седам минута.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље у близини граничног прелаза "Хум" у времену од 7.00 до 15.00 часова најављене су 30-минутне обуставе саобраћаја и 10-минутно пропуштање саобраћаја.

У току је изградња саобраћајнице, приступа новом царинском терминалу, и кружне раскрснице на дионици магистралног пута Градишка - Нова Топола, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

С обзиром да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, из АМС возаче моле да возе максимално опрезно и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионицама магистралних путева Црквина-Модрича, Шешлије-Јоховац, Устипрача- Међеђа и Фоча–Драгочава у току су радови, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

Због радова у тунелу "Каловита брда" на магистралном путу Љубогошта-Пале, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Црна Ријека - граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова у тунелу "Угар".

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/, због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена сигнализација на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

На дионици магистралног пута, на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, у времену од 8.15 до 15.00 часова, због деминерских радова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима од 30 минута, а 10 минута се возила пропуштају.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од 8.00 до 15.00 часова, саобраћај се обуставља у интервалима 30 минута, а 10 минута се пропушта, као и на дионици регионалног пута Дервента - Подновље, у мјесту Горњи Божинци.

Због радова на регионалном путу међуентитетска линија Ћесим-Придворци, најављене су измјене у одвијању саобраћаја.

У току је реконструкција дионице регионалног пута Језеро-Шипово, због чега се саобраћај повремено обуставља у времену од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На регионалном Чајниче-Миљено у мјесту Луке, због клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном саобраћајном траком.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

Из АМС возачима савјетују да возе спорије и опрезније на релацији граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека - граница Републике Српске/ФБиХ Каруше и граница ФБиХ/Републике Српске - гранични прелаз Брод због превоза вангабаритног терета на тим дионицама.

На дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза, на је снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ због радова на дионици ауто-пута Сарајево сјевер - Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На дионици магистралног пута Коњиц-Овчари, као и кроз тунел "Црнаја", током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима.

Радови су у току и на путевима Почитељ-Житомислићи, Груде-Љубушки и Столац- Хутово.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

Гранични прелази Габела - Габела Поље, Козарска Дубица - Хрватска Дубица, Вагањ - Били Бриг, Хаџин Поток - Боговоља, Орахов До - Слано и Дужи – Имотица привремено су отворени као међународни гранични прелази.