latinica  ћирилица
21/09/2021 |  09:07 ⇒ 09:49 | Аутор: РТРС

Уручени кључеви за 20 интерно расељених породица у Братунцу (ФОТО)

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Љубо Нинковић уручио је 20. септембра 2021. године кључеве за 20 интерно расељених лица у Братунцу, у улици 17. априла, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.
Братунац, уручење кључева (Фото: Влада Српске) -
Братунац, уручење кључева (Фото: Влада Српске)

Отварању зграде су присутвовали и министар за људска права и избјеглице Милош Лучић као и начелник општине Братунац Срђан Ранкић.

Изградња овог вишепородичног објекта је реализована у оквиру Пројекта ЦЕБ 2, једног од заједничких пројеката за рјешавање стамбених питања интерно расељених лица, а реализује се из кредитних средстава Владе Српске, наводи се у саопштењу.

Братунац, уручење кључева (Фото: Влада Српске)

Укупна вриједност радова, заједно с опремањем и учешћем општине, износи 1.667.007,72 КМ, од чега је Влада Српске издвојила 1.439.595,43 КМ.  

- Пројекат ЦЕБ 2 замишљен је као пројекат којим би требало да се затворе сви видови колективних смјештаја у Републици Српској. Укупна вриједност досад утрошених средстава, узимајући у обзир и учешће локалних заједница и кредитних средстава Владе Српске, је око 57 милиона КМ - изјавио је Нинковић.

Нинковић је корисницима пожелио да дуго и у здрављу користе своје нове станове.