latinica  ћирилица
21/09/2021 |  09:09 ⇒ 09:09 | Аутор: СРНА

Одаловић: Куртијеви потези изазивају озбиљан страх и узнемирење

Предсједник Комисије за нестала лица Владе Србије Вељко Одаловић оцијенио је да распоређивање албанских специјалаца на прелазима Брњак и Јариње говори о томе да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти повлачи потезе који изазивају озбиљан страх и узнемирење.
Вељко Одаловић (Фото: Медија центар Београд) -
Вељко Одаловић (Фото: Медија центар Београд)

- То је озбиљна провокација са специјални снагама, стотинама полицајаца који су буквално окупирали север и администратвне прелазе - навео је Одаловић.

Он је рекао да је потез са одузимањем српских таблица ничим изазван, те да је ово питање могло да се ријеши као што се рјешавало и претходних 10 година, у дијалогу.

- Скоро 9.500 људи сада не зна шта ће са својим возилима. Приштина овим потезима сречава људе да оду и увек тражи неки разлог да се нешто не уради, да се нешто блокира - рекао је Одаловић за РТС, наводећи да је апсурдно што Приштина неким таблицама покушава да успостави реципроцитет.

Одаловић каже да се увјерио 18. јула на Јарињу како изгледа гашење права и закона на административним прелазима са јужном српском покрајином, када му није био дозвољен улазак на Косово и Метохију, гдје је требао у Великој Хочи да присуствује обиљежавању 23 године од масовног киднаповања и убијања Срба из Ораховца.

Он је додао да сада не може да уђе ни као обичан грађанин.

- То су потези које Приштина зна да повуче када себи направи неку математику, односно интерес - каже Одаловић.