latinica  ћирилица
21/09/2021 |  09:10 | Аутор: СРНА

У Мелбурну затворена градилишта

Више стотина људи изашло је на протесте у Мелбурну након што су власти на двије седмице затвориле градилишта у граду, уз образложење да често кретање радника изазива ширење вируса корона.
Мелбурн (фото:wallpaperscraft.com) -
Мелбурн (фото:wallpaperscraft.com)

Одлука да се обуставе грађевинске активности у Мелбурну донијета је након демонстрација праћених насиљем против обавезне вакцинације.

Власти аустралијске државе Викторија саопштиле су да сви грађевински радници до краја седмице морају да приме најмање једну дозу вакцине.

- Кризни штаб није имао другог избора осим да предложи паузирање рада у грађевинском сектору на двије седмице како би се побољшала сарадња у области вакцинације и успорило ширење вируса - нагласио је министар здравља Викторије Мартин Фоли.

На снимцима емитованим на телевизији и објављеним на друштвеним мрежама виде се демонстранти на улицама Мелбурна како пале бакље и узвикују слогане док их прати полиција на коњима и у опреми за сузбијање немира.

Аустралија је увела мјере блокаде у Сиднеју, Мелбурну и Канбери ради спречавања ширења делта соја вируса корона, али ове регулативе изазвале су бројне демонстрације. Током викенда је ухапшено више стотина људи.