latinica  ћирилица
21/09/2021 |  09:24 ⇒ 21:12 | Аутор: РТРС

Отказана сједница бањалучке Скупштине; Бегић скупштинску већину назвао фашистима (ВИДЕО)

Отказана је сједница Скупштине Града Бањалука.
Отказана сједница бањалучке скупштине; Бегић скупштинску већину назвао фашистима - Фото: РТРС
Отказана сједница бањалучке скупштине; Бегић скупштинску већину назвао фашистимаФото: РТРС

Усред обраћања одборника скупштинске већине у холу Градске управе, посланик ПДП-а Иван Бегић вербално их је напао називајући их фашистима.

- Ви сте фашисти који не дозвољавају да се одржи скупштина и да се расправља о Нацрту ребаланса - казао је Бегић.

Предсједник Скупштине Младен Илић саопштио је да је скупштинска већина одлучила да не учествује у раду Скупштине док не буду постигнути услови за нормалан дијалог. 

- Позивање на линч, уцјене и пријетња није нешто на шта ћемо пристати - рекао је Илић.

Одборници скупштинске већине истичу да су од почетка мандата због суграђана и даљег развоја града пружила руку градоначелнику, показујући тиме поштовање и према суграђанима који су гласали за њега. Међутим, та пружена рука, није прихваћена, а жеља за сарадњом остала је једнострана, мишљења је шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић.

- Отказивање данашње сједнице је чињенично. Нећемо подлећи никаквим притисцима, пријетњама, а поготово не уцјенама, да ако ми не подржимо некакве тачке, које он предлаже, да ће он извести грађане на улицу и на нас. Господине, извињавам се, тај је народ бирао и нас, и ми одлучујемо у име грађана Бањалуке - рекао је Топић.

Одборник Уједињене Српске Неван Станић рекао је да су увреде Бегића "озбиљне ријечи".

- Управо сте свједочили нечему о чему ми говоримо већ скоро годину дана. То је онај позив на линч, позив да се овдје вјешају одборници скупштинске већине који не размишљају као они - навео је Станић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је јуче да планира позвати људе на улицу ако Нацрт ребаланса буџета града и одлука о задужењу не добију потребну подршку одборника.