latinica  ћирилица
21/09/2021 |  10:29 ⇒ 10:29 | Аутор: Б92

Атанасијевић: Ово је наша реалност

Српски одбојкаш Александар Атанасијевић прокоментарисао је четврто мјесто на Европском првенству.
Александар Атанасијевић (Фото: fivb.org) -
Александар Атанасијевић (Фото: fivb.org)

Србија је предала титулу Италији, поразом у полуфиналу од "Азура", а потом је изгубила и меч за бронзу од домаћина турнира Пољске.

- Сигурно да нам није лако и да осјећај није сјајан кад се у Србију вратиш без медаље, која је била примарни циљ. Морамо да будемо реални и свјесни да је у овом тренутку ово наш максимум. Било је тамо екипа које су биле доста боље од нас, ето и та Италија која је највеће изненађење. Остаје нам да идемо даље, да у клупским сезонама подигнемо форму и да сљедеће године дођемо спремнији за репрезентативне обавезе - рекао је Атанасијевић по повратку у Београд.

Искусни коректор сматра да је недостајало доста тога да за медаљу у Пољској.

- Изгубили смо у групи од Пољака један јако битан меч. Касније смо одиграли лошу утакмицу против Турске, послије у полуфиналу и мечу за треће мјесто нисмо били на нашем нивоу. Нисмо били на истом нивоу као прије двије године, када смо заиста играли срцем. Остаје тај жал, можда смо могли више. Али заиста смо дали све што смо имали и ово је тренутно, поновићу, наш максимум - јасан је Атанасијевић.

Турнир је имао веома чудан распоред јер је Србија између групне фазе и нокаут фазе имала чак четири дана паузе, а онда још три између четвртфинала и полуфинака.

- Тако је било и другима. Имали смо добар пут, отворен до финала. Можда смо се ми опустили превише и потцијенили Италију. Знамо добро те момке, знамо да смо индивидуално били јачи. Али видјели смо како су они одиграли и финале касније, потпуно су заслужено освојили титулу - наводи српски одбојкаш.

Највеће изненађење турнира је селекција Словеније која је стигла до финала, али је титулу ипак освојила подмлађена Италија.

- Играли су сјајно од првог до посљедњег тренутка. Екипно невјероватно. Као што смо ми били изненађење прије двије године, тако су они сада. Играчи су који појединачно можда нису сам свјетски врх, али су као тим били невјероватни, са новим тренером Де Ђорђијем који је то направио. Тотално заслужени. Ђанели је био фантастичан, Микјелето има само 19 година, обећава највише на свјетском нивоу - закључио је Атанасијевић.