latinica  ћирилица
21/09/2021 |  10:50 ⇒ 11:30 | Аутор: СРНА

Потписан уговор о наставку асфалтирања пута према Боговићима

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић потписао је данас на Палама са начелником ове општине Бошком Југовићем уговор о суфинансирању реконструкције и наставка асфалтирања пута према мјесту Боговићи, укупне вриједности 60.000 КМ.
Нинковић, Југовић - Фото: СРНА
Нинковић, ЈуговићФото: СРНА

Нинковић је рекао новинарима да ће 30.000 КМ за тај пројекат обезбиједити Републички секретаријат за расељена лица и миграције, односно Влада Републике Српске, а исто толико и општина Пале.

Он је истакао да је задовољан што је као руководилац институције у прилици да потпише уговор како би се ускоро кренуло са реконструкцијом и наставком асфалтирања пута према Боговићима.

- Средства су обезбијеђена кроз пројекат односно програм рјешавања проблема избјеглих и расељених лица за 2021. годину - навео је Нинковић.

Према његовим ријечима, Секретаријат ће у наредних 10 дана покренути одлуку о набавци, тако да би, у зависности од жалбеног поступка, пројекат требало да буде реализован у наредних мјесец до два.

Нинковић је поручио и да ће Влада Републике Српске наставити са улагањима у општину Пале.

- У протеклих пет година Влада Српске је кроз Републички секретаријат, око 1.400.000 КМ уложила за рјешавање проблема избјеглих и расељених лица на подручју Пала - подсјетио је Нинковић.

Он је захвалио начелнику општине и општинској управи јер чине све што је неопходно да Секретаријат као владина институција добије потребне информације за рјешавање проблема избјеглих и расељених лица.

Југовић је истакао да ће већ наредних дана бити припремљена тендерска документација, како би што прије почела реконструкција пута према Боговићима, те нагласио да је пројекат само наставак успјешне сарадње између паљанске локалне заједнице и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

- До сада смо успјешно заједнички реализовали већ два значајна пројекта на подручју општине Пале. Прошле године имали смо један уговор за изградњу водоводног система за Брезовице, а ове године у току је изградња 15 стамбених јединица за избјегла и расељена лица, гдје су спроведене тендерске процедуре и очекујемо ускоро улазак извођача у посао - навео је Југовић.

Југовић је додао да имају квалитетну сарадњу са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције и захвалио им јер равномјерно улажу у све општине Српске.