latinica  ћирилица
21/09/2021 |  11:30 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Ђокић са руководством РиТЕ Угљевик (ВИДЕО)

Реструктурирање привредних предузећа Електропривреде Републике Српске, била је тема разговора ресорног министра Петра Ђокића са руководством Рите Угљевик. Ђокић је најавио ће Српска јачати свој енергетски сектор кроз реформу и нове инвестиције. Рите Угљевик заједно са кинеским партнерима планира изградњу фабрике гипса, а ова инвестиција вриједна је 55 милиона евра.
Ђокić са руководством РиTE Угљевик - Фото: РТРС
Ђокić са руководством РиTE УгљевикФото: РТРС

Министар је истакао да очекује да тај процес буде квалитетно урађен у угљевичком гиганту обзиром да је су у њему упослени високо образовани кадрови.

- Све је то посљедица новог закона о електричној енергији чиме смо дефинисали нови пут Електропривреде Српске и свих њених дијелова. Мора водити рачуна о свиум трошковима, да се они сви максимално смање да се управља одговорније свим расходима - нагласио је Ђокић.

Руководство РиТЕ Угљевик је министра упознало са предстојећим инвестицијама као што је изградња фабрике гипса са кинеским партнером вриједна 55 милиона евра.

- Очекујемо да 1. децембра потпишемо уговор вриједан 55 милиона евра. Запослиће се више до 90 људи и он је велики пројакат за ову регију И Републику Српску уопште - поручио је Чедомир Стојановић, директор РиТЕ Угљевик.

РиТЕ Угљевик је испунио досадашњи план производње од преко милион мегават сати електричне енергије и преко милион кубика угља.