latinica  ћирилица
21/09/2021 |  14:16 ⇒ 14:23 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Због посједовања оружја ухапшена три лица, од којих два малољетна

Подгоричка полиција поднијела је кривичне пријаве против три лица, од којих су два малољетна, због посједовања оружја и муниције.
Подгорица - одузето оружје и муниција - Фото: СРНА
Подгорица - одузето оружје и муницијаФото: СРНА

Кривичне пријаве су поднесене против лица чији су иницијали Н.М. /17/, Е.А. /17/ и М.Ш. /64/.

- Полиција је извршила претрес стана и других просторија које користи малољетни Н.М, гдје је пронађена аутоматска пушка М70 са оквиром и девет комада муниције - саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

У саопштењу се наводи да је криминалистичком обрадом полиција дошла до сумње да су Н.М. и Е.А. пуцали из оружја 19. септембра послије подне на обали Мораче у насељу Доња Горица.

Након консултација са надлежним тужиоцем за малољетнике у Основном државном тужилаштву у Подгорици, Н.М. и Е.А. су лишени слободе и против њих је поднесена кривична пријава због сумње да су извршили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Полиција је данас претресла породичну кућу и помоћне просторије које користи М.Ш. у Голубовцима.

- Том приликом пронађени су револвер `магнум 357` са шест комада муниције, ловачка пушка са 50 комада муниције и малокалибарска пушка, све у илегалном посједу - пише у саопштењу.

О свим предузетим мјерама упознат је поступајући тужилац, према чијем је налогу М.Ш. ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.