latinica  ћирилица
21/09/2021 |  14:30 ⇒ 14:31 | Аутор: СРНА

Вучић неће да одговара на увреде Зорана Милановића

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да неће да одговара на ниске и плитке увреде хрватског предсједника Зорана Милановића, који је у Њујорку изјавио да је "Вучић ратни хушкач и препрека уласку Србије у ЕУ".
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Неће се промијенити то да ћу на његове ниске и плитке увреде наставити да не одговарам увредама, а да одговарам показивањем поштовања према хрватској држави - рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду, коментаришући Милановићеве увреде на његов рачун.

Он је истакао да ће да одговара само са жељом да српска држава буде успјешнија у економији и ништа више, те оцијенио да ваљда нико не може да забрани ту врсту здраве конкуренције.

- А да га вријеђам, не пада ми на памет. Он је избор хрватског народа, грађана Хрватске и он је тиме њихова слика и прилика - рекао је Вучић.

Он је рекао да разумије Милановића и његове изјаве.

- Ја га разумијем. Он је велики, искрен пријатељ Србије, он чезне да Србију види у ЕУ, а сметам му ја и тај проблем ћемо да ријешимо. Тако да ће Милановићу да буде много лакше. Али то неће да промијени чињеницу да ће Србија да претекне Хрватску - додао је Вучић.

Вучић је рекао да Србији неће бити потребна "четири десетљећа" да економски стигне Хрватску, како сматра неки стручњак, него много прије.

- Прво, установили смо да сте приметили да ће Србија да вас стигне. Е сад је остало друго питање за које вријеме. То ће бити много прије та четири десетљећа. За сад ћемо да видимо крај ове године како ће да буде, па ће онда то и вама да буде јасно - додао је он.

Хрватски предсједник Зоран Милановић рекао је јуче у Њујорку на Универзитету Колумбија, говорећи у оквиру форуме свјетских лидера на тему "Кризе у настајању и конкурентски наративи", да је најтежа ствар то што је Вучић био један од најистакнутијих ратних хушкача деведесетих година и да то види као препреку за улазак Србије у ЕУ.