latinica  ћирилица
21/09/2021 |  15:21 | Аутор: СРНА

Српска серија први пут у селекцији Канског фестивала (ВИДЕО)

Криминалистичка серија "Кљун" прва је српска серија која се нашла у селекцији престижног међународног фестивала серија у Кану, објавили су данас организатори на конференцији у Паризу.
Серија "Кљун" (Фото:  PROMO) -
Серија "Кљун" (Фото: PROMO)

Серија, не само да је прва из Србије већ и из овог дијела Европе, која се нашла у селекцији од 10 серија које ће се гледаоцима представити ове године у Кану на фестивалу који се одржава од 8. до 13. октобра, преноси ТВ Н1.

Ријеч је о криминалистичкој серији која је снимљена по сценарију Матије Драгојевића и Љубице Луковић, у режији Јелене Гавриловић и Уроша Томића.

Улоге тумаче Ивана Вуковић, Стефан Вукић, Љиљана Благојевић, Мићко Љубичић, Филип Ђурић, Наташа Тапушковић, Мирко Влаховић, Ивана В. Јовановић, Љубиша Милишић и девојчица Дрена Мршић.

У питању је криминалистичка серија, у којој млада амбициозна детективка Соња Кљун добија задатак да из Београда оде у Суботицу и тамо истражи наводно самоубиство, не очекујући да ће њен долазак покренути лавину догађаја, који ће разоткрити дубоко закопане тајне везане за мистериозну организацију, али и за Соњину прошлост.

Боравак у Суботици преокренуће јој живот, посебно када њој и њеној десетогодишњој ћерки почну да се јављају застрашујући снови који се повремено и остварују.

Прихватањем свог необичног дара, Соња ће разоткрити опасну завјеру која се крије иза наводног самоубиства, али и дубоко закопану тајну из своје прошлости.

Креативни продуцент и сарадник на сценарију је Срђан Драгојевић, директор фотографије је Душан Грубин, композитор Владимир Пејковић, а монтажу потписује Немања Ћеранић.

Извршни продуцент серије је "Делиријум филмс".