latinica  ћирилица
21/09/2021 |  15:38 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Сједница није одржана, Додик никада неће прекршити закључке НСРС (ВИДЕО)

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић рекао је данас за РТРС да никаква телефонска сједница Предсједништва није одржана, као што су отпочетка знали и тврдили из кабинета српског члана Милорада Додика, те да Додик сигурно није ни на који начин прекршио закључке Народне скупштине Републике Српске.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Оно што забрињава јесте да постоје одређени медији у Српској и опозиционе странке које више вјерују /предсједавајућем Предсједништва БиХ/ Жељку Комшићу него Додику и нама из његовог окружења. Додик је иницирао састанак свих парламентарних странака у Републици Српској, подржао тада све захтјеве и приједлоге опозиционих странака и он је неко ко сигурно никада ни на који начин неће прекршити закључке странака и НСРС - истакао је Ковачевић.

Он истиче да је "потпун јасно да Комшић не одустаје од једног манира махале у вођењу своје политике и да константно прибјегава таквим стварима".

- Ја сам чак рекао да је постало прилично досадно константно демантовати те ситне подвале којима он стално прибјегава - од тога да је одржана некаква телефонска сједница и да је Додик прекршио закључке, до тога да оде на засједање Генералне скупштине УН без одлуке Предсједништва, што је исто тако апсолутно недопустиво - нагласио је Ковачевић.

Он је додао да је из онога што је Комшић рекао на састанку са генералним секретаром Уједињених нација Антонијом Гутересом, само још једном потврђено да он дефинитвно није говорио у име БиХ, јер, како каже, онако срамне и неистините тврдње можда може рећи у име своје "комби" странке и тзв. "Златних љиљана" или можда у име грађана којима је забрањен улазак у свим општинама са већинским хрватским становништвом, али то сигурно не може рећи у име заједничких институција БиХ, а поготово не у име Републике Српске.

Из свега тога, каже, јасно је ко наноси штету БиХ.

- Они наносе штету БиХ јер у потпуности урушавају њене институције у које се наводно заклињу, а уствари су они ти који је урушавају - поручује Ковачевић.

Ковачевић наглашава да Додик никада неће повући ниједан потез на штету Републике Српске, да никада неће ићи супротно ставовима НСРС и усаглашеним ставовима парламентарних странака из Српске.

- То је нешто што је апсолутно сигурно, ово није прича за један дан, ово је много озбиљнија ствар и на овоме ћемо истрајати док се срамни закон који је наметнуо посљедњи високи представник Валентин Инцко не повуче и поништи - рекао је он.