latinica  ћирилица
21/09/2021 |  16:21 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Велика признања за произвођаче из Српске на Сајму у Новом Саду

Компанија Витаминка из Бањалуке и Витинка из Козлука окитиле су се великим признањима за квалитет производа на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, истакао је Бојан Мијатовић, помоћник за маркетинг директора фирме Вива ко која се бави пласманом производа наведених компанија.
Бојан Мијатовић, помоћник маркетинг директора "Вива ко" - Фото: СРНА
Бојан Мијатовић, помоћник маркетинг директора "Вива ко"Фото: СРНА

Он је навео да је ријеч о два велика шампионска пехара и 14 златних медаља, од којих 11 великих златних медаља за изузетан квалитет њихових производа.

- Велика признања Новосадског сајма стигла су у праве руке, јер су награђени производи Витинке и Витаминке, посебно сокови и зимница, који су квалитетнији чак и од оних из кућне радиности. У њима нема конзерванса, нити било каквих вјештачких додатака, а праве се на традиционална начин - рекао је Срни Мијатовић.

Мијатовић каже да су посебну пажњу сајамских посјетилаца изазива нови производ Витаминке кисели краставци са медом и паприком.

- Комбинација слатког, љутог и киселог, нешто је савим ново на тржишту, а тај производ добитник је Велике златне медаље Новосадског сајма. Осим, тога ништа мању пажњу не изазивају ни Витаминкини ајвар и мармеладе, џемови, пекмези и сокови. Витинка плијени пажњу посјетилаца природном изворском водом, газираном минералном водом, као и потрошачима добро знаним соковима - навео је он.

Према његови ријечима, Витаминка и Витинка засад највећи дио производње пласирају на тржиште БиХ.

- Што се тиче пласмана производа у Србију, Витаминка је на прагу њеног тржишта, а Витинка је већ на њему и осваја га. Ових дана Витинка ће своје производе почети да продаје и у Новом Саду. Ријеч је о минералној води и соковима - рекао је Мијатовић.

Он је рекао да је изузетно задовољан наступом Витаминке и Витинке на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.

Мијатовић је додао да је велико интересовање посјетилаца за Витинкине производе, које су већ имали прилику да пробају купујући их у овдашњим продавницама.

- Увјерен сам да ће се на предстојећем Сајму то исто дешавати и Витаминки. Уосталом, и једна и друга компанија су вишедеценијски учесници Међународног пољопривредног сајма и освајачи безброј медаља - рекао је Мијатовић.

На заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске и Спољнотрговинске коморе БиХ наступа 13 компанија и фирми из Српске, а њих педесетак предствља се путем каталога.

Привредна комора Републике Српске је већ 15 година учесник Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, највеће смотре аграра у Србији и региону.

Међународни пољопривредни сајам завршава у петак, 24. септембра, а одржава се на отвореном и затвореном простору Новосадског сајма, који је организатор.