latinica  ћирилица
21/09/2021 |  17:31 ⇒ 19:01 | Аутор: СРНА

Обиљежени крсна слава и Дан општине Рибник

У Цркви Рођења Пресвете Богородице у Рибнику данас је служена литургија поводом Дана општине и крсне славе - Мале Госпојине.
Обиљежени крсна слава и Дан општине Рибник - Фото: СРНА
Обиљежени крсна слава и Дан општине РибникФото: СРНА

Тим поводом је и у Спомен-соби служен помен за све погинуле борце овог краја, а многобројне делегације су положиле вијенце.

Поводом Дана општине и крсне славе синоћ је одржана свечана сједница Скупштине општине Рибник, на којој су заслужним појединцима уручене награде и признања.

Плакете општине Рибник добили су љекар Никола Малешевић и дипломирани теолог Предраг Вујић.

Захвалнице и награде од по 500 КМ за остварене резултате у школовању добили су ученици Данило Тодоровић, Анђела Касаповић, Бојан Галић, Марија Моравац и Невена Чутура.

Предсједник Скупштине општине Рибник Душко Дакић рекао је на сједници да се и даље мора радити на подизању квалитета живота и развоју локалне заједнице како би постала боља, те остала лијепа средина за живот.

- Општина Рибник мора бити отворена средина која је спремна за сарадњу са свим потенцијалним инвеститорима који желе да улажу на подручју наше локалне заједнице и на тај начин подстичу наш привредни развој - истакао је Дакић.

Свечаној сједници присуствовали су и замјеник предсједавајућег Дона народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић, представници братске општине Темерин и начелници сусједних општина Мркоњић Град, Језеро и Дрвар.