latinica  ћирилица
21/09/2021 |  17:56 | Аутор: СРНА

Захарова: Ђукановићеве оптужбе - покушај да обнови власт

Оптужбе на рачун Русије о мијешању у унутрашње послове Црне Горе представљају покушај обнове власти под покровитељством црногорског предсједника Мила Ђукановића, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (@MID_RF) - Фото: Тwitter
Марија Захарова (@MID_RF)Фото: Тwitter

Захарова је истакла да група око Ђукановића упорно наставља да игра на карту Цркве са циљем да "посије забуну, подијели Црногорце на пријатеље и непријатеље и подигне степен напетости у друштву" како би био реализован коначни циљ - "обнова власти под покровитељством Ђукановића".

Захарова је на конференцији за новинаре указала да "они марљиво крију чињеницу да је под претходном влашћу, која је била фиксирана на такозвани евроатлантски избор, игнорисано мишљење значајног дијела црногорског становништва", пренијела је агенција РИА.

- Управо је овај презирни однос према нашем народу постао извор проблема, а не неко митско мијешање споља - нагласила је портпарол Министарства спољних послова Русије.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић недавно је оптужио Русију и Руску православну цркву за ревизионизам и дестабилизацију Црне Горе у, како је саопштено из његовог кабинета, покушају да удовољи "империјалним амбицијама" званичне Москве и "великосрпским амбицијама Београда".