latinica  ћирилица
21/09/2021 |  18:49 ⇒ 22:55 | Аутор: РТРС

Телефонска сједница није одржана, Комшић поново обмануо јавност (ВИДЕО)

Служба за односе с јавношћу Предсједништва БиХ тек данас је једном сарајевском порталу доставила одговор и потврдила да 9. августа ове године није одржана никакава телефонска сједница Предједништва.
Жељко Комшић - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Жељко КомшићФото: www.predsjednistvobih.ba

Дакле, Жељко Комшић предсједавајући Предсједништва БиХ, поново је обмануо јавност тврдњом да је одржана телефонска сједница на којој је учествовао и српски члан Милорад Додик.

На Комшићеву удицу упецала се опозиција из Републике Српске. Тврдили су да је Додик погазио закључке НСРС и српско јединство.

На спорној сједници требало је да буде именован Управни одбор Централне Банке БиХ, а да Комшић неистинама обмањује јавност, јасно је било већ сутрадан. Из Централне банке потврђено је да су остали без законитог менаџмента, јер је 10. августа истекао мандат постојећем. С обзиром на то да Закон не познаје институт техничког мандата или вршиоца дужности, бивши Управни одбор од Предсједништва је затражио да именује нови сазив. А Комшић је тврдио да је то већ урађено.

- Потпуно је јасно да Комшић не одустаје од манира махале у вођењу политике, да константно прибјегава таквим стварима и постало је досадно константно демантовати те ситне подвалице - каже Радован Ковачевић, савјетник српског члана Предсједништва БиХ.

На Комшићеве подвале упецала се опозиција. Поједине медије у Српској преплавили су наслови како је Додик прекршио закључке Народне скупштине и договор политичких странака након Инцковог наметања закона о забрани негирања геноцида.

Злоупотребљена је електронска комуникација да Додик није сагласан да се сједница одржи, коју је у Секретаријат прослиједио његов шеф Кабинета, а коју је Комшић у јавност пласирао као изјашњавање о тачки дневног реда.

Играо се Комшић пословником који јасно прописује да ако је члан Предсједништва привремено спријечен у обављању својих овлаштења, може га на сједницама представљати шеф његовог кабинета, абез права гласа. Све то требало је да знају опозициони лидери.

- Забрињава да постоје одређени медији у Српској и опозиционе странке које више вјерују /предсједавајућем Предсједништва БиХ/ Жељку Комшићу него Додику и нама из његовог окружења. Додик је иницирао састанак свих парламентарних странака у Републици Српској, подржао тада све захтјеве и приједлоге опозиционих странака и он је неко ко сигурно никада ни на који начин неће прекршити закључке странака и НСРС - истиче Ковачевић.

И ово је један од безброј примјера који доказују како бошњачка политика, којој несумњиво припада и Комшић, наноси штету БиХ. Побринули су се да им бивши високи представник Валентин Инцко наметне закон о негирању геноцида, очекујући да ће то бити прича за један дан и да ће изостати српска истрајност.