latinica  ћирилица
21/09/2021 |  20:26 ⇒ 22:56 | Аутор: РТРС

Илић: Само договором можемо превазићи кризу (ВИДЕО)

Позивали смо на дијалог, да се усагласимо око ребалнса буџета. Они немају никакву жељу за било каквим договором, јер они и не желе да се Бањалука гради, а једино рјешење је договор, поручио је Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука, гостујући у Дневнику плус.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

- Изузетно буран дан је иза нас. Јуче смо имали састанак са градоначелником, покушали неке смјернице договорити, али нисмо успјели. Потом су услиједиле прес конференције, гдје је народ позван на улице. Све је било апсурдно, и одлучили смо заједно са шефовима клубова одборника већине да се не учествује у скупштинском засједању - нагласио је Илић.

Градоначелник Драшко Станивуковић најавио је да неће бити исплаћене накнаде одборницима који не учествују у скупштинским засједањима, позвавши грађане на улице.

- То је разлика између нас и њих. Има ствари које су добре, али има и оних које нису по мјери. Покушава се на силу наметнути да све што предложи градоначелник и његов тим је одлично, а од супротне стране све лоше. Они се крију иза народа. А, народ је и њих и нас бирао да рјешавамо проблеме - додао је Илић.

Он је истакао да Скупштина града и њена већина још увијек нису показали своју моћ, те да неће дозволити да буду таоци једног или неколико појединаца.  

Поновио је шта је то спорно у ребалансу буџета.

- Помоћ здравстевним радницима, породиљама, бесплатне карте за пензионере, све су то ствари које је скупштинска већина усвојила и нагласила да су приоритет, а мало од тога је испоштовано. Поништена је помоћ здравственим радницима, ставили су је са два милиона марака на нулу. Понављамо, спремни смо да разговарамо, али да неко покушава да све политике које смо заступали поништи једним потезом, а да подржимо све њихове приједлоге, у најмању руку је дјетињасто - закључио је Илић.