latinica  ћирилица
21/09/2021 |  21:35 ⇒ 22:48 | Аутор: СРНА

Милановић се због "државног посла" није састао са Гутересом

Хрватски предсједник Зоран Милановић објаснио је да није отишао на најављени сусрет са генералним секретаром УН Антониом Гутересом у Њујорку јер је то било само "протоколарно руковање", па је умјесто тога обавио "нешто продуктивније", што се неформално тиче региона.

- Није то састанак, то је требало да буде фотографисање и пет минута разговора. У том тренутку сам оцијенио да имам нешто што је продуктивније. Неформално, тиче се региона, није у реду да сад све говорим. Али, у сваком случају, државни посао - рекао је Милановић.

Он је додао да јуче можда испрва није било потпуно јасно да се не ради о састанку, већ тек о протоколарном руковању, преносе хрватски медији.

Коментаришући информацију да је и бивша предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић са њим у Америци, Милановић је рекао да она није дошла с њим, да се није нашла на попису званичне делегације "због неких техничких ствари", па је мисија пријавила посебно.

- Није дошла са мном, чуо сам је прије сат времена. Она је ту, назвала ме прије мјесец дана и питала може ли бити у нашој делегацији. Ја сам рекао - наравно. Јасно ми је што ради, да има везе са Олимпијским одбором и с неким иницијативама које заиста нису без везе. Ако држава може дати платформу, зашто да не - рекао је Милановић.