latinica  ћирилица
22/09/2021 |  08:56 ⇒ 09:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Познати сви учесници СП за одбојкашице

Свјетска одбојкашка федерација саопштила је да су познате 24 репрезентације учеснице Свјетског првенства 2022. године у конкуренцији одбојкашица.
Одбојка  (Фото:fivb.com) -
Одбојка (Фото:fivb.com)

На Светском првенству ће играти Холандија и Пољска, организатори, Србија, свјетски првак, Италија и Турска( CEV), Кина и Јапан (AVC), Камерун и Кенија (CAVB), Бразил и Колумбија (CSV) и Доминиканска Република и Порторико (NORCECA), представници Континенталних конфедерација и САД, Русија, Њемачка, Белгија, Кореја, Бугарска, Канада, Тајланд, Аргентина, Чешка и Казахстан на основу FIVB ранг листе.

 FIVB је најавио да ће датум и место жријеба ускоро бити објављени.

Одбојкашка федерација Холандије саопштила је да ће се отварање шампионата, полуфинале, меч за треће мјесто и финале одиграти у Арнему на фудбалском стадиону Герледом.

Саопштено је да ће се утакмице СП одбојкашица играти и у Апелдорну и Ротердаму, као и да ће накнадно бити одређена још три града домаћина у Холандији.

СП 2022. у конкуренцији одбојкашица одиграће се у Холандији и Пољској, а предложено је да се такмичење одигра од 23. септембра до 8. октобра, а тачан термин ће накнадно бити потврђен, као и градови домаћини у Пољској.