latinica  ћирилица
22/09/2021 |  09:07 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Немиле сцене након меча Вележ - Борац; Запаљен службени аутомобил (ВИДЕО)

Немиле сцене виђене су синоћ у Мостару. Меч Премијер лиге БиХ између Вележа и Борца прекинут је због уласка домаћих навијача на терен.

Утакмица 10. кола Премијер лиге БиХ у Мостару између Вележа и Борца која је прекинута у 82. минуту при резултату 2:0 за бањалучки тим, добиће епилог за зеленим столом.

Током немилих сцена, на удару је прво био судија, а мета напада хулигана били су и играчи, тренер и директор Бањалучана.

Поједини медији преносе да је нападач Борца Јово Лукић дообио ударац у главу у тренуцима кад је желио да се повуче у свлачионицу.

Немиле сцене настављене су и након прекида меча.

Главни арбитар Сабрија Топаловић, четврти судија Адмир Шеховић и супервизор суђења Аднан Алиспахић нападнути су од стране навијача Вележа у Јабланици.

Алиспахић је том приликом задобио повреде главе, руку и ребара, док је возило којим су напустили Мостар запаљено.

У МУП-у Неретванско Херцеговачког кантона, поручују да већ имају индиције ко је починио напад, и да се у току дана очекује процесуирање нападача.

У уторак навече, око 23 часова и 45 минута у тунелу Лендава пресретнуто је возило марке Мерцедес у којем су се налазили А. Ш., С.Т. и А.А.

Нападачи су палицама разбили стакла и убацили бакљу у аутомобил. Том приликом лакше тјелесне повреде задобила је особа А.А. којој је љекарска помоћ пружена у Дому здравља Јабланица. Нападачи су након немилог догађаја побјегли.

Према најавама појединих медија вечерас би требало да засједа Такмичарска и Дисциплинска комисија фудбалског Савеза БиХ, који би требало да донесу коначну одлуку о синоћним дешавањима на стадиону у Мостару.

Велике су шансе да ће меч бити регистрован службеним резултатом 3:0 у корист Борца, док клуб из Мостара очекује велика казна.