latinica  ћирилица
22/09/2021 |  10:23 ⇒ 10:45 | Аутор: СРНА

Станивуковић најавио протест на Тргу Крајине

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је да одборницима скупштинске већине неће исплатити плату , јер данас нису дошли на сједницу градске скупштине на чијем дневном реду је требало да буде Приједлог ребаланса буџета, те најавио протест на Тргу Крајине.
Драшко Станивуковић (Фото: Град Бањалука) -
Драшко Станивуковић (Фото: Град Бањалука)

Станивуковић је новинарима рекао да скупштинска већина "опструише сама себе, јер није дошла на сједницу коју је сама заказала", те навео да је било планирано да се засиједа јуче и данас.

- Због ове опструкције, на доношење чека 17 важних регулационих планова, а око 80.000 до 90.000 грађана чека да се донесу за њих важне одлуке које су биле предвиђене на овој сједници - навео је Станивуковић.

Градоначелник Бањалуке је најавио да ће, заједно са својим политичким партнерима и невладиним организацијама, на Тргу Крајине организовати протест против оваквог стања у граду.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је јуче да одборници скупштинске већине данас неће доћи на сједницу градске Скупштине, те позвао градоначелника на дијалог како би се створили услови да се засједање одржи.

Илић је поручио да су пријетње и уцјене неприхватљиве, те да не могу дати резултате.