latinica  ћирилица
22/09/2021 |  10:32 ⇒ 15:51 | Аутор: СРНА

Нападача у Ластином аутобусу терете за покушај убиства

Нападач на путнике у Ластином аутобусу, који је саобраћао на линији Дортмунд-Београд, данас ће бити изведен пред судију за прекршаје који треба да му одреди притвор, а тужилаштво га оптужује за покушај убиства.
Инцидент на аутопуту (фото: Vifogra) -
Инцидент на аутопуту (фото: Vifogra)

Њемачки медији преносе да је тридесетогодишњи држављанин Србије, а ријеч је, како Танјуг сазнаје, о Фахрудину Кахровићу, који је у аутобус ушао у Франкфурту, напао једну жену и двадесетогодишњег путника.

Нападач је двадесетогодишњег путника, који је пао на под, ударао у лице песницама и ногама, усљед чега је нападнути задобио повреде.

Након што су успјели да избаве два возача из аутобуса, полиција је покренула муњевиту акцију којом је савладала нападача.

Возачи тврде да је Кахровић рекао да је добио поруку од Алаха да мора да нападне путнике, јер ће у супротном он бити нападнут.

Њемачки "Билд" је јавио да су специјалне јединице њемачке полиције СЕК окончале синоћ талачку кризу у аутобусу српског превозника Ласта, када је путник који је ушао у аутобус у Франкфурту напао возаче и остале путнике.

Генерални конзулат Србије у Минхену контактирао је синоћ њемачку полицију која је потврдила да је ухапшено једно лице за које се претпоставља да је држављанин Србије.