latinica  ћирилица
22/09/2021 |  12:00 ⇒ 12:00 | Аутор: srpskainfo.com

Врањеш: Показали смо снагу Борца

Бурна (не)фудбалска ноћ је иза нас, Борац је први пут као гост савладао Вележ у Премијер лиги БиХ, а утакмица је прекинута у 82. минуту код резултата 0:2 због утрчавања домаћих навијача на терен.
Стојан Врањеш (фото: ФК Борац) -
Стојан Врањеш (фото: ФК Борац)

Резултатски епилог се тек очекује, мостарски хулигани се нису зауставили само на уласку у терен, већ су касније пресрели аутомобил са службеним лицима и запалили га.

Сва ружна дешавања не могу да "униште" једну чињеницу – учинак капитена Борца Стојана Врањеша који је био аутор оба гола на поменутој утакмици.

Први је био мајсторски, постигао га је из слободног ударца лијевом ногом, лопта је завршила у малој мрежи голмановог угла.

Други је забио слабијом, десном ногом, а да меч у Врапчићима није прекинут могао је да оствари идеалан хет-трик јер је познато да има одличан скок и често је главом слао лопту у противничку мрежу.

- Ускратили су ми прилику да дођем до идеалног хет-трика и љут сам - рекао је кроз смијех Врањеш, јавивши се из аутобуса Борца за вријеме чекања да прође увиђај због запаљеног аутомобила службених лица, а затим додао:

- Шалим се, важно је да смо прекинули ту негативну традицију у утакмицама са Вележом у Мостару. Слушали смо разне приче, да нисмо добри, да ће нас опет лако побиједити и слично. Ја волим кад нас не воле, то ми даје мотив, а цијела наша екипа је показала инат у дуелу са Вележом и снагу овог клуба. Моја два гола су прошлост, три освојена бода су оно што нам је требало, а сада се окрећемо утакмици са Сарајевом. То је нови дерби, нови изазов, нова прилика да покажемо од чега смо и зашто носимо дрес Борца - јасан је фудбалер Борца.

Дуел са Сарајевом биће прилика да искусни офанзивни везиста заокружи цифру постигнутих голова за Борац на 70.

- Слиједи велики дерби, не треба ми већи мотив од тога да стигнемо до нова три бода и направимо нови корак према врху табеле, а зна се какав улог носе утакмице са Сарајевом. Вјерујем да и остали играчи тако размишљају, даћемо све од себе да наставимо серију успјеха. Свакако ћу покушати да постигнем гол или бар да будем асистент, али је најважнији циљ да побиједимо - завршио је Врањеш.