latinica  ћирилица
22/09/2021 |  12:59 ⇒ 13:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Објављени учесници СП за одбојкаше

Свјетска одбојкашка федерација саопштила је 24 репрезентације које ће играти на јубиларном, 20. Свјетском првенству 2022. године за одбојкаше, које ће се одгирати од 26. августа до 11. септембра у Русији.
Одбојка (Фото:Philstar.com) -
Одбојка (Фото:Philstar.com)

На првенству ће играти Русија, организатор, Пољска, свјетски првак, Италија и Словенија, Иран и Јапан, Тунис и Камерун, Бразил и Аргентина и Порторико и Канада, представници Континетналних конфедерација, Француска, САД, Србија, Куба, Холандија, Њемачка, Мексико, Турска, Египат, Катар, Бугарска и Кина, на основу ФИВБ ранг листе.

Жријеб за СП 2022. у конкуренцији одбојкаша одржаће се 30. септембра у гимнастичкој дворани "Ирина Винер – Усманова" у Москви.

Први меч ће се одиграти 26. августа у Санкт Петербургу, а финале 11. септембра у Москви.

На СП 2022. године, 24 екипе ће бити подијељене у шест група са по четири тима, а мечеви прве фазе ће се играти од 27. до 29. августа у Москви, Кемерову, Јекатеринбургу, Уфи, Новосибирску и Краснојарску.

Пласман у другу фазу избориће 16 екипа, по двије првопласиране селекције из сваке групе и четири најбоље трећеепласиране екипе, које ће формирати четири групе са по четири тима, а мечеви ће се играти од 2. до 4. септембра у Казању, Калињинграду, Санкт Петербургу и Јарослављу.

Пласман у трећу фазу, која укључује и полуфиналне и мечеве за пласман, избориће шест селекција, побједници четири групе и двије најбоље другопласиране репрезентације, а утакмцие ове фазе ће се одиграти од 7. до 11. септембра у Москви.