latinica  ћирилица
22/09/2021 |  13:05 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Циљ спинова о Тадићевој покушај СДА да овлада Тужилаштвом БиХ

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика за правна питања Милан Тегелтија изјавио је Срни да се главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић у потпуности понаша у складу са законом и овлаштењима, те да је циљ спинова појединих медија о њеној одговорности, покушај СДА да овлада и овом правосудном институцијом.

- Пошто се у појединим медијима прави спин о некој одговорности Гордане Тадић, да то разјаснимо. Главни тужилац не само да има право него и обавезу да прима и саслуша притужбе на поступање тужилаца и ту се не може говорити о никаквој одговорности Гордане Тадић - рекао је Тегелтија.

Он је истакао да се Тадићева потпуно понашала у складу са Законом и својим овлаштењима.

- Сваки покушај да се Гордана Тадић представи у контексту било какве дисциплинске одговорности је ништа више до обичног спина који нема упориште у Закону о Тужилаштву БиХ, а у склопу пројекта њеног уклањања са позиције главног тужиоца Тужилаштва БиХ и овладавање и том правосудном институцијом од СДА - тврди Тегелтија.

Тужилаштво БиХ је саопштило да је на основу пријава формирало два предмета, која су дата у рад поступајућим тужиоцима у Посебном одјељењу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију у вези са незаконито снимљеним разговором генералног директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића и главног тужиоца БиХ Гордане Тадић.

У федералним медијима појавио се 40-минутни тонски снимак састанка Мехмедагића и Тадићеве.