latinica  ћирилица
22/09/2021 |  15:39 | Аутор: СРНА

Договор о примјени одређених одредаба Закона о заштити потрошача

"Електропривреда Републике Српске" постигла је договор са Савезом удружења потрошача о примјени одређених одредаба Закона о заштити потрошача у уговору о потпуном снабдијевању електричном енергијом за категорију домаћинства.
Требиње - Фото: СРНА
ТребињеФото: СРНА

Представници "Електропривреде Републике Српске" - Дирекције за јавно снабдијевање електричном енергијом купаца у Српској и Савеза удружења потрошача Српске постигли су договор на састанку у Требињу, а циљ је унапређење услуге снабдијевања електричном енергијом и додатна заштита потрошача.

- Сви уговори који су од 1. априла закључени између Дирекције за јавно снабдијевање електричном енергијом и купаца остају важећи. Договорено је и да ускоро буде формирана заједничка комисија за рјешавање приговора, жалби и захтјева потрошача, у чијем саставу ће бити представници "Електропривреде" и Савеза удружења потрошача ради бољег остварења потрошачких права купаца - наводи се у саопштењу "Електропривреде".

Истовремено, подсјећају купце на могућност примања рачуна и електронски, чиме се омогућава једноставнија и бржа евиденција рачуна.

Из "Електропривреде" су још једном позвали купце, који то до сада нису учинили, да потпишу уговор о снабдијевању електричном енергијом јер је то законска обавеза.