latinica  ћирилица
22/09/2021 |  18:03 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

"Орбан добро разумије ситуацију у БиХ" (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који борави у посјети Мађарској, рекао је да ће о односима Републике Српске и Мађарске данас разговарати са премијером ове земље Виктором Орбаном којем ће покушати да објасни паралелу како неки из Европе говоре да на Балкану неће исламску државу, а покушавају да је инсталирају на КиМ.

Додик каже да је Орбан веома упућен човјек и да добро разумије ситуацију у БиХ, која је компликована ништа мање него што су то односи на релацији Београд-Приштина.

- Нама Србима у БиХ кажу - има да ћутите и да будете тамо. А то што ћутимо треба да останемо и да нам узме и оно овлашћења које смо имали како би се доказивали као нешто добри - рекао је Додик и додао да то није могуће већ десетак и више година када је Српска зауставила сваку врсту интервенционизма, који је ишао на штету српског народа и Републике Српске, али је указао на нови талас.

Додик је истакао да, што се тиче Републике Српске, БиХ нема високог представника.

Додик каже да "нам шаљу човјека који је потпуно измишљен као високи представник и који треба нешто да намеће".

- Човјек се самопрогласио. Кад је дошао у Бих каже "ја сам високи представник, послала ме /Ангела/ Меркел овде и ја сад доносим законе. Хало, какве законе? - упитао је Додик.