latinica  ћирилица
22/09/2021 |  20:34 ⇒ 20:58 | Аутор: РТРС

Вележ жестоко кажњен (ВИДЕО)

Прекид утакмице Вележа и Борца и напад на арбитре овог сусрета у Јабланици, главна су тема домаће спортске сцене. Бањалучани су побиједили службеним резултатом 3:0, док Вележ очекују ригорозне казне.

Такмичарска комисија ФС БиХ донијела је одлуку да прекинуту утакмицу Вележа и Борца, региструје службеним резултатом 3:0 за Бањалучане, док су Мостарци драстично кажњени одлукама дисаципнске комисије, епилог је синоћњих незапамћених дешавања на стадиону "Рођени" у Мостару. Због упада навијача на терен, напада на гостујуће играче, стручни штаб те руководство клуба, Вележу су одузета три бода, шест мечева у Мостару играће без присуства публике, клуб је новчано кажњен са 10.000 КМ, док је предсједник Вележа, Шемсудин Хасић, избачен на двије године из фудбала.

Подсјећамо, навијачи су ушли на терен у 82. минуту послије другог гола Стојана Врањеша, па су своје незадовољство и бијес покушали да искале на гостима из Бањалуке.

Фудбалери Борца и судије су без инцидената напустили Мостар, али су непозната лица код Јабланице пресрела возило у којем су били арбитри ове утакмице, предвођени Сабријом Топаловићем. Аутомобил је запаљен, а један од путника задобио је лакше тијелесне повреде, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона.

- Око 23 часа и 45 минута испред тунела "Лендава" путничко возило марке Голф у ком су се налазиле четири НН особе извршиле су пресретање возила у ком су се налазили службеници Фудбалског савеза БиХ, те су бејзбол палицама направили материјалну штету на возилу и убацили запаљиво пиротехничко средство у возило при чему је возило у потпуности изгорило - навели су из МУП-а ХНК.

Такође се наводи да полиција има индиције ко је учествовао у нападу, те да се у најскоријем року очекује њихово привођење. И док је пуком срећеом избјегнута трагедија, први човјек Вележа, Шемсудин Хасић, цинично је прокоментарисао дешавања у Јабланици.

- Судија Топаловић је слабо одржавао аутомобил и до пожара је дошло због запаљења кочионог система а онда се пожар пренио на комплетан ауто. Мислим и да је његовим управљачким механизмом управљано с даљине тако да није могао контролисати свој ауто - рекао је Хасић.

О овом догађају, извијестили су готово сви медији из региона, али и из Чешке, Пољске, Холандије и Француске, који истичу да је паљење аутомобила у којем су била службена лица инцидент какав се веома ријетко догађа.