latinica  ћирилица
23/09/2021 |  07:19 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Уставни суд о захтјеву делегата Вијећа народа за оцјену уставности Закона о шумама

Уставни суд БиХ разматраће данас захтјев седам делегата Вијећа народа Републике Српске за оцјену уставности Закона о шумама Републике Српске.
Уставни суд БиХ - Фото: РТРС
Уставни суд БиХФото: РТРС

На дневном реду пленарне сједнице је и захтјев предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије за рјешавање спора између Министарства цивилних послова у Савјету министара и федералног Министарства унутрашњих послова у предмету стицања држављанства БиХ и Федерације БиХ покренутом према захтјеву држављанина Египта А.Г, наведено је на веб-страници Уставног суда.

Уставни суд разматраће и захтјев Општинског суда у Сарајеву (судија Белма Чано Сејфовић), за оцјену компатибилности Закона о платама и другим накнадама судија и тужилаца у ФБиХ са одредбама Устава БиХ, у вези са одредбама Европске конвенције за заштиту људских права и основних слобода, као и Међународног пакта о грађанским и политичким правима.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упозорава да ће суд у којем сједе и странци, поново донијети одлуку на штету Републике Српске и њене имовине.