latinica  ћирилица
23/09/2021 |  07:27 ⇒ 09:46 | Аутор: РТРС

Додик на Демографском самиту у Мађарској

Српски члан Предсједништва Милорад Додик данас ће се обратити на Демографском самиту у Будимпешти, чија је основна тема "Породица - кључ стабилности".
Свечана вечера (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Свечана вечера (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav)

Форум се и одржава у настојању да се ојача породица.

Самит можете пратити и ОВДЈЕ.

Кажу да је управо мађарски модел, који је изграђен на синергији ефикасне породичне политике и успјешне економске политике, у стању дати ефикасне одговоре на демографску кризу, која погађа цијели свијет о чему ће говорити домаћин Виктор Орбан.

На Самиту учествују и бивши потпредсједник Сједињених Америчких Држава Мајк Пенс, премијер Чешке Андреј Бабиш, премијер Словеније Јанез Јанша и предсједник Србије Александар Вучић.

Додик ће, како је најављено, на маргинама самита имати више билатералних састанака са европским и свјетским званичницима.

Додик је јуче заједно са предсједником Србије Александром Вучићем, посјетио Цркву светог Ђорђа у Будимпешти гдје је разговарао са епископом будимским Лукијаном.

Потом се Додик састао са премијером Словеније Јанезом Јаншом, те присуствовао свечаној вечери коју у част шефова делегација учесника Демографског самита организовао мађарски премијер Виктор Орбан.