latinica  ћирилица
23/09/2021 |  10:16 ⇒ 12:00 | Аутор: novosti.rs

Вучић: Питање демографије је питање опстанка једног народа

Питање демографије је питање опстанка Србије и других земаља, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић у говору на 4. Демографском скупу у Будимпешти.
Александар Вучић (Фото: budapestidemografiaicsucs.hu) - Фото: Screenshot
Александар Вучић (Фото: budapestidemografiaicsucs.hu)Фото: Screenshot

Вучић  је нагласио да ће ово питање ускоро постати најважније политичко питање.

- Од тада смо увели велики број мјера у нашој држави које смо на основу мађарског примјера примијенили. Наравно, ово нису мјере које дају резултате од данас до сутра и треба чекати резултате - рекао је Вучић.

Вучић је говорио и о односима Србије и Мађарске.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Обојица смо имали проблема и јасно нам је да након Тријанонског споразума какве су проблеме имали Мађари. Захвалан сам господину премијеру јер је смио да буде храбар и дозволио да се наше везе побољшају. Прије 10-15 година када је Мађарска у фудбалу или ватерполу играла утакмицу, ми смо навијали за противника. Данас у 90 одсто случајева навијамо за Мађарску - изјавио је Вучић.

Предсједник Србије је нагласио да је то врло добар примјер који показује како се мијења однос између двије нације и државе.

Вучић је рекао да су планови Србије непромијењени, да је главни циљ повећање броја рођене дјеце.

Навео је примјер да се, уколико се на друштвене мреже постави фотографија пса, она ће сигурно добити више лајкова него фотографија дјетета.

Предсједник Србије је то искористио да нагласи постојећи тренд у ком је срамота истицати породичне вриједности.

- Суочени смо са нечим што је у сталној супротности, један либерални политички марксизам који нас константно приморава да слушамо нове теорије које ће мијењати наш живот, али промјена нашег живота се дешава да губимо могућност за сопствени останак и преживљавање. Данас када се анализира ситуација од прије 10 година увијек је правна држава била важна и на то смо се концентрисали, али још и у Европи таквом логиком размишљају да идемо у том правцу да недисциплиноване дисциплинујемо, затим иду на ред климатска питања. Нормално је да Кина и Америка разговарају о климатским питањима - поручио је Вучић.

Вучић је затим упитао да ли постоји ишта што је важније од наше дјеце.